Lajit

Luonnollisen hyvinvoinnin edistämiseksi

Kaikille tunneille tulee varata paikka etukäteen.

Tunneille varustautuminen: Ota mukaan oma makuualusta ja juotavaa. Pukeudu väljästi ja mukavasti, jalkineita ei tarvita. Piirtämistunneille tarvitset oman kynän ja paperia. Vältäthän tunneillamme hajusteiden käyttöä, sillä ne saattavat aiheuttaa allergiaa.

Saapuminen: Lähettyvillä on useita bussipysäkkejä. Parkkipaikkoja on esim. Kupittaankatu 146 kohdalla ja muutama Sirkankujalla. Studio sijaitsee kellarikerroksessa portaiden alapäässä, joten paikalle ei valitettavasti ole esteetöntä kulkua.

Maksutavat: pankkikortti, käteinen, MobilePay, Smartum, ePassi, Edenred

Paikalle voi saapua 15min ennen tunnin alkua.

Huom! Tule tunnille vain terveenä ja oireettomana. Pidämme ryhmäkoot pandemiatilanteen vuoksi pieninä (max 6hlö) ja seuraamme rajoituksia. Huolehdithan käsihygieniasta. Halutessasi voit käyttää omaa maskia.

Taiji

Taiji on pysähtymistä liikkeessä. Harjoituksessa ihmisen luonnollinen voima (qi) vahvistuu ja lisääntyy liikkeen toimiessa yhdessä hengityksen kanssa. Taijin liike näyttää pehmeältä ja rennolta, mutta taijia tehdessä huomaat liikkeen sisältävän myös yllättävän paljon voimaa. Samalla kun vartalon liike virtaa hengityksen rytmissä, mieli rauhoittuu meditatiiviseen olotilaan. Arki, stressi ja kaikki muu jää sivuun. Olet vain tässä ja nyt.

Tunnet, että olet osa luontoa ja niin on hyvä.

Harjoitellessa opit paremmin ymmärtämään mitä on olla osa luontoa ja sen toimintaa, sekä ohjaamaan voimiasi sen mukaan.

Taiji hoitaa niveliä, jänteitä ja selkärankaa. Jokainen harjoituskerta aloitetaankin fyysisellä lämmittelyllä. Tuntiin voi sisältyä varsinaisen taijimuodon lisäksi muita harjoituksia, esimerkiksi erilaisia hengitysmenetelmiä. Tunti päätetään rentoutumiseen ja usein vielä keskusteluun tehdyistä harjoituksista ja niiden merkityksestä hyvän elämän näkökulmasta.

Opettajat: Anne L

Mindfulness

Mindfulness on tietoisen läsnäolon harjoittelua. Se on taito, jonka avulla voit syventää itsetuntemusta, lisätä valintamahdollisuuksia ja kehittää kykyä saavuttaa omia tavoitteita.

Harjoitusten aikana huomio kiinnitetään siihen mitä tässä hetkessä tapahtuu, nykyisyyttä sen enempää arvioimatta tai kritisoimatta. Tietoisuusharjoitusten aikana tulet tietoiseksi kehon aistimuksista, ajatuksista ja tunteista. Opit hyväksymään kaiken sellaisena kuin se on, tässä ja nyt.

Opettaja: Anne S

TRE-menetelmä

Tension Releasing Exercises (TRE) sopii päivittäiseen stressinhallintaan, rentoutukseen ja jännitysten purkuun.

Stressaavat ja traumaattiset kokemukset, kuten onnettomuudet, loukkaantumiset, pelot ym, saavat kehossamme aikaan säikähdysrefleksin, jolloin jännitymme ja valmistaudumme äärimmäiseen toimintaan.

Eläimet tärisevät vaistomaisesti vaaratilanteen lauettua. Meillä ihmisillä tämä tärinä jää usein käynnistymättä, sillä tärinä koetaan helposti epämukavana merkkinä heikkoudesta. Jos vartalon ylilataantumista ei pureta, se saattaa aiheuttaa erilaisia fyysisiä vaivoja ja jopa sairauksia.

Harjoitus perustuu jalkojen ja lonkankoukistajalihasten rasitukseen, joka saa aikaan lihasten luonnollista tärinää. Harjoitus tehdään seitsemässä eri vaiheessa ja niistä viimeisimmässä asetutaan lattialle selin makuulle vastaanottamaan ja tunnusteleman kehon itsensä aikaansaamaa tärinää. Tärinä on biologinen ja neurogeeninen keino palauttaa rentouden ja rauhan tunne fyysisesti ja psyykkisesti.

Katso lisää: www.trefinland.fi

Opettaja: Anne S

Äänimaljarentoutus

Äänimaljarentoutus on makuulla tapahtuvaa syvärentoutumista. Maljojen rauhoittava vaikutus perustuu resonointiin eli myötävärähtelyyn. Miellyttävät ääniaallot resonoivat syvälle kehon soluihin asti ja helpottavat hienovaraisiakin jännitystiloja. Äänimaljojen värähtelyn ja soinnin yhtaikainen aistiminen lisää rentoutta, eli menetelmän teho perustuu sekä äänen tuntemiseen että sen kuulemiseen. Näin rauhoittuminen tapahtuu yhtaikaa fyysisellä ja psyykkisellä tasolla. Pehmeä värähtely vaikuttaa myös aivojen sähköiseen toimintaan laskien sitä normaalin arkielämän kiihkeältä beta-tasolta meditatiiviselle, unen läheiselle alfa-tasolle.

Äänimaljarentoutuksessa lepäät mukavasti peiton alla haluamassasi asennossa. Annat vain rentouden tapahtua. Kokemus voi olla joka kerta erilainen, mutta yleensä sen jälkeen olo on läpikotaisin virkistynyt ja uudistunut.

Opettaja: Anne L

Taiji-luennot

Luennot käsittelevät taijin filosofiaa sovellettuna meidän aikaamme. Taiji on paljon muutakin kuin liikesarjoja, joten erillisinä luentopäivinä voit syventyä siihen mistä taijin ajatusmaailma koostuu. Luennot käsittelevät esimerkiksi sitä, miten huolehdit omista voimistasi ja autat muita.

Luennot on yleensä tarkoitettu taijia jo jonkin verran harrastaneille, jotta harjoitusten kautta on syntynyt jonkinlainen pohjatieto siitä miltä taiji tuntuu. Pidämme myös luentoja taijia harrastamattomille, ilmoitamme näistä luennoista erikseen.

Opettaja: Anne L

©Riikka Lamminpää 2022